RĪGAS VALDA AVOTIŅA PAMATSKOLA

flag

Programma "Latvijas skolas soma"

2023./2024.MĀCĪBU GADS

Cirka mākslinieki Valērijs, Alīna un Ņikita skolā!

Cik daudz prieka var radīt viens dzeltens balons! Apbrīnojami!

3.a klases bērniem vislabāk patika cilvēks iekšā dzeltenajā bumbā un kā maziņais dancoja.

1.(p)a klases stundā ar bērniem pārrunājām redzēto pirmdienas cirka izrādē.

Ko par izrādi domā 1.b klases bērni?

Informatīvais materiāls (PDF, 349.0KB, 26.03.2024.).

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 26.03.2024.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodarbība "Latviešu gadskārtas".

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 4.klašu skolēni piedalījās tiešsaistes muzejpedagoģiskajā nodarbībā "Latviešu gadskārtas".

Sociālo zinību un vēstures stundās skolēni apgūst tēmu "Kā saglabāt tradīcijas un līdzdarboties kopienā?", kuras saturā gūst priekšstatu par tradīcijām, to kopšanas nepieciešamību, svētkiem kā kultūras sastāvdaļu, kultūrvēsturisko mantojumu. Latviešu valodas stundās skolēni apgūst laika un tā ritējuma jēdzienus.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodarbība "Latviešu gadskārtas" muzejpedagoga vadībā, kur stāsta par latviešu gadskārtu ieražām, to tradīcijām, īpaši akcentējot nodarbības norises gadalaikam atbilstošo gadskārtu un skolēni noskaidro, kādēļ zemniekiem bija būtiski sekot saules ritējumam, ir jēgpilns papildinājums apgūtajam mācību stundās.

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas skolotāja Silvija Bērziņa.
Publicēts: 8.03.2024.
Atjaunināts: 8.03.2024.

Saldējums laikmetīgajā mākslā.

Mums katram ir viedoklis par saldējumu. Galvenokārt tas saistīts ar garšas sajūtu, bet – vai tikai? Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros "Ikšķiles saldējuma" nodarbībā uzzinām, kā saldējuma tēls izmantots modē, mūzikā, tēlniecībā, glezniecībā, reklāmas nozarē, ielu mākslā, dizainā u.c.

Pārsteidzoši, cik plaši saldējuma tēls mūs uzrunā ikdienā, sadzīvē un nopietnos mākslas darbos un izrādās, mēs katrs pats arī varam radīt dizaina darbu, izmantojot saldo kārumu par iedvesmu!

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 27.02.2024.
Atjaunināts: 27.02.2024.

2.a un 3.a klašu skolēni apmeklē Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 2.a un 3.a klašu skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja muzejpedagoģisko nodarbību "Mana mīļākā rotaļlieta".

Ko uzzināja? Vai arī rotaļlietām ir vēsture?

Cik sen ir bijuši bērni, tik sen arī rotaļlietas. Protams, tās ir mainījušās laikam līdzi – no vienkāršiem, dabā atrodamiem priekšmetiem senatnē līdz piesaistošajām spēlēm telefonos mūsdienās. Par to, kādas ir bijušas rotaļlietas dažādos laikos, 2.a un 3.a klases skolēni mācījās nodarbībā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 8.februārī. Lelles, mīkstās mantas, mašīnas, galda spēles, rotaļlietas veiklībai un uzmanībai – katrai no tām ir savs stāsts, katra no tām pārstāv savu laikmetu. Kas no mūsdienu rotaļlietām nokļūs muzejā?

<>

Rīgas Valda Avotiņa pamatskolas skolotājas Marija Duboveca un Vita Bladiko.
Publicēts: 13.02.2024.
Atjaunināts: 13.02.2024.

Koncertlekcija "Mēs esam Latvija".

Ar programmas "Latvijas skolas soma" atbalstu Latvijas dzimšanas dienas pasākums skolā notika svinīgā un priekpilnā gaisotnē, kas vairo lepnumu par visu, kas mums ir un dod dzīvessparu turpmākiem izaicinājumiem.

Skolēni un skolotāji ar entuziasmu iesaistījās viktorīnās par Latvijas vēsturi, dabu, kultūru un īpašu kopības sajūtu radīja koncertlekcijai izvēlētās dziesmas, jo lielākoties tām varēja dziedāt līdzi, tā pašiem kļūstot par notikuma daļu, ne tikai esot pasīviem vērotājiem.

Paldies Artai un Mikum Abaroniņiem par izzinošu, jaudīgu un iedvesmojošu koncertlekcijas saturu un Latvijas dzimšanas dienas svētku noskaņu skolā!

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 23.11.2023.
Atjaunināts: 23.11.2023.

Dzejas dienas un Imantam Ziedonim 90.

Tāpat kā visā Latvijā, arī mūsu skolā rudens ir dzejas laiks. Šogad gribējām pārliecināties par to, kas notiek, kad dzeja satiekas ar mūziku un šo laiku noslēgt, aicinot talkā Skoleniem.lv māksliniekus Rūtu Dūdumu un Jāni Ķirsi ar koncertlekciju "Imantam Ziedonim 90 - dzejas dienas mūzikā".

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 17.10.2023.
Atjaunināts: 17.10.2023.